Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapfogalmak

2012.07.03

ENNEAGRAM:

GÖRÖG EREDETŰ ÖSSZETETT SZÓ, AZ ELSŐ TAGJA ENEAS A KILENCES SZÁMOT JELENTI. MIGA MÁSODIK SZÓ GRAMA , ÁBRÁT JELENT. TEHÁT EGYKILENC SZÖGLETŰ ÁBRA AMELY AZ ENEAGRAM KILENC FŐ KATEGÓRIÁJÁRA UTAL.

 

KIKRISTÁLYOSODÁS ÉLMÉNY:

A LEG ELSŐ MÁR TUDATOSAN ÁTT ÉLT NEGATÍV ÉLMÉNY , AMI ANYIRA SZÖRNYŰ ÉRZÉS HOGY , MAJDNEM KIBIRHATATLAN A SZÁMUNKRA. ENNEK HATÁSÁRA  SZAKAD SZÉT A TUDAT KÉT RÉSZRE , A TUDATALATI AMELY  TUDATUNK NAGYOBB RÉSZÉT JELENTI , EZ A RÉTEG HOZZÁFÉRHETETLEN  SZÁMUNKRA .A MÁSIK RÉTEG A TUDATOS TUDAT EZ A KISSEBBIK FELSZINES RÉTEG AMELY KIVÜLRE SZORULT A TUDATUNK KÜLSŐ RÉSZÉRE. EZT A KÉT RÉTEGET VÁLASZTJA EL EGYMÁSTOL A NEGATIV ÉLMÉNYEKBŐL KIKRISTÁLYOSODOTT, KEMÉNY SZINTE ÁTHATOLHATATLAN RÉTEG A FÁJDALMAK RÉTEGE.EZ A RÉTEG LEG KORÁBBAN 2, LEGKÉSŐBB PEDIG 5 ÉVES KOR KÖRNYÉKÉN ALAKUL KI. ILYENKOR EGYIK NAPROL A MÁSIK NAPRA KIALAKUL A KARAKTERÜNK.

 

KARAKTER:

A SZÓ JELENTÉSE, ALKAT. TESTI ÉS LELKI  ALKATOT IS JELENT EGYSZERRE. MÁR AZ ŐSI KULTÚRÁKBAN IS RÁ JÖTTEK ARRA HOGY BIZONYOS TERMETŰ ,KÜLSEJŰ EMBEREK EGY BIZONYOS MÓDON  VISELKENEK. TEHÁT EGY BIZONYOS KÜLSŐ KARAKTERT, ÖSSZE LEHET KÖTNI EGY BIZONYOS BELSŐ KARAKTERREL.

 

EGÓ:

FÁJDALMAK RÉTEGÉN KIVÜLRE SZORULT PILLANATNYI TUDATUNK VAGY TUDATOS TUDATUNK, NEM JUT HOZZÁ SEMMI FÉLE INFORMÁCIÓHOZ SAJÁT MAGÁROL. EZÉRT LASSAN ÚGY KEZD MAGÁRA TEKINTENI MINT EGY KÜLSŐ IDEGENRE, ÉS MÁSOK VÉLEMÉNYÉRE KEZD HAGYATKOZNI. FÜGGETLEN ATTOL HOGY, JÓT VAGY ROSSZAT MONDANAK RÓLUNK . AZ IGYKIALAKULT SZEDET VEDET SZEMÉLYISÉGÜNK AZ EGO. AZ EGÓ AZ AMI NEM MI VAGYUNK HANEM A KÖRNYEZETÜNK SZERETNÉ HOGY, AZZÁ VÁLJUNK.(TE JÓ SRÁC VAGY ...HÜJE VAGY ... CSODÁS VAGY... MITCSINÁLSZ TE OSTOBA...) EZZEL CSUPÁN CSAK AZ A BAJ HOGY SENKI NEM TUDJA NEKED MILYENNEK KELL LENNED, MINDENKI CSAK AZT TUDJA  HOGY , Ő MILYENEK SZERETNE LÁTNI TÉGED , ÉS AZONNAL NEKED ESNEK HA NEM OLYAN VAGY. DE AZ EGÓ RUGALMAS ÉS KÖNNYEN VÁLTOZIK EZÉRT NEM JÓ A SZEMÉLYISÉGET VIZSGÁLNI MERT EGÉSZ ÉLETÜNK SORÁN VÁLTOZIK. BÁR MIT IS VÁR EL TŐLED A KÖRNYEZETED ,( NAHÁT ÉN PONT ILYEN VAGYOK), ÉS KÉSZ AZONNAL SZUPER ANYUKÁVÁ ,VAD SZERETŐVÉ, JÓ BARÁTTÁ, ÉLMUNKÁSSÁ , DE BÁRMIVÉ VÁLHATSZ AMIRE ÉPPEN SZÜKSÉGED VAN . TULAJDONKÉPPEN EZ AZ EGYETLEN POZITIVUM AMI AZ EGÓ JAVÁRA ÍRHATÓ, BEILLESZT A KÖRNYEZETEDBE. AZ EMBEREK TÖBSÉGE MEGELÉGSZIK AZZAL ,HOGY EBBEN A FELSZINES KÜLSŐ INFORMÁCIÓKBÓL ÖSSZETÁKOLT SZEMÉLYISÉGBEN LE ÉLJÉK AZ EGÉSZ ÉLETÜKET.

 

HAJLAMOSÍTÓ TÉNYEZŐ:

TULAJDON KÉPPEN 2-3 ÉVES KOROD ELŐTT TAPASZTALT DOLGOK, A KÖRNYEZETED ÉS A SZÜLŐK IRÁNYODBAN TANÚSÍTOTT VISELKEDÉSE. AMELY HATÁSSAL VAN EGÉSZ ÉLETED VISELKEDÉS MINTÁJÁRA . SZÓVAL A LEG GYAKORIBB KÖRNYEZETI INGER AMI KIS KORODBAN MEGHATÁROZZA AZ ÉLETEDET , AZ FŐLEG A SZÜLEID VISELKEDÉSE EGYMÁSSAL ÉS VELED SZEMBEN. PÉLDÁUL HA NAGYON ELFOGLALTAK, AKKOR EGYFAJTA MELLŐZÖTSÉG ÉRZÉSED LESZ. EZ KIBILLENTHET,A DÜH PONT IRÁNYÁBA, PERSZE EZ AZÉRT SOKKAL BONYOLULTABB.

 

DOMINANCIÁK:

TULAJDONKÉPPEN A DOMINANCIA AZ ENNEAGRAM ALAPTÖRVÉNYE. MIVEL NEM ARROLVAN SZÓ HOGY CSAK EGY FÉLELEM PONTOS FÉLHET, VAGY CSAK EGY SZERETET HIÁNYOS ÉHEZHET A SZERETETRE. EGY FÉLELEM PONTOSNAK IS FONTOS AZ IS ,HOGY SZERETNEK VAGY NEM SZERETNEK. DE ETTŐL SZÁMÁRA SOKKAL FONTOSABB HOGY BÁNTANAK VAGY NEM BÁNTANAK, MEGÖLNEK VAGY NEM ÖLNEK MEG. TEHÁT A DOMINÁNS ÉRZELMEINKET TÁRJA FEL A FŐ MOTIVÁCIÓNKAT , AZT AMI A TETTEINK MÖGÖTT MEGHUZÓDIK.

PL: EGY SZERETET HIÁNYOS, AZÉRT AKARJA HOGY SZERESSÉK MERT AKKOR ELISMERIK ÉS TÖRŐDNEK VELÜK.

EGY FÉLELEM PONTOS AZÉRT AKARJA HOGY SZERESSÉK, MERT HA KEDVELIK AKKOR NEM AKARJÁK BÁNTANI.

EGY DÜH PONTOS AZÉRT AKARJA HOGY SZERESSÉK , MERT AKKOR SZÓTFOGADNAK NEKIK ÉS SENKI NEM SZEGÜL ELLENÜK.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

na...

(Enner, 2016.04.01 21:39)

Minek a caps lock... meg lehetett volna jobban is irni ezeket! Hol van a karakterfixacio bemutatasa???

Visit us

(Comment, 2016.03.24 22:38)

freehadon.wes.com