Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ENNEAGRAM ALAPOK

2012.06.09

MEGSZÜLETÜNK , MINT EGY CSODÁLATOS TISZTA LÉNY A LEG TÖKÉLETESEB BUDHA ÁLLAPOT KELŐS KÖZEPÉN, AMINEK EGYETLEN HÁTULÜTŐJE, HOGY NEM VAGYUNK TUDATÁBAN. S MIKÖZBEN EBBEN A TUDATTALAN BOLDOG MEGVILÁGOSODOTT ÁLLAPOTBAN TELNEK IFJÚ ÉVEINK, EKÖZBEN TÖRTÉNIK VELÜNK AZ ÉLET.

MINDEN FÉLE JÓ, ÉS ROSSZ BEHATÁSOK ÉRNEK BENNÜNKET, A SZÜLEINK ÉS A KÖRNYEZETÜNK ÁLTAL. A NEVELTETÉSÜNK ÉS AZ ÉLETTŐL KAPOTT POFONOK MEGHATÁROZZÁK ,AZ EGÉSZ HÁTRALEVŐ ÉLETÜNKET. ÁLTALÁBAN 2-3 ÉVES KORUNK KÖRNYÉKÉN KÖSZÖNT RÁNK A TUDATOSSÁG, MIKORIS KEZDJÜK A DOLGOKAT TUDATOSSAN ÁT ÉLNI ,INNENTŐL EZZEK HATNAK RÁNK. S KEZDENEK GYÜLNI A HAJLAMOSÍTÓ TÉNYEZŐK , AMELYEK HAJLAMOSITANAK MINKET EGY KARAKTER TÍPUS FELÉ. MAJD EGYSZER CSAK TÖRTÉNIK VELÜNK VALAMI SZÖRNYEN ROSSZ ÉLMÉNY, AMIT MÁR TUDATOSAN ÉLÜNK ÁTT.

EZ ANNYIRA SZŐRNYŰ, HOGY KIBIRHATATLANNAK ÉREZZÜK . EZ LEHET EGY VISSZAUTASÍTÁS ,EGY FÉLELMETES HELYZET, DE AKÁR EGY VERÉS IS. TEHÁT A LEGKORÁBBI TUDATOSSAN ÁT ÉLT LEGROSSZABB ÉLMÉNYÜNK A KIKRISTÁJOSODÁS ÉLMÉNY. A KIKRISTÁJOSODÁS ÉLMÉNYÜNKEL EGYÜTT SZILÁRDUL MEG A KARAKTERÜNK. ILYENKOR VÁLIK SZÉT A TUDATUNK, TUDATALATIVÁ ÉS PILLANATNYI TUDATTÁ.

A PILLANATNYI TUDAT AZ A FELSZINI RÉSZÜNK AMIHEZ PILLANATNYILAG HOZZÁ FÉRÜNK. A TUDAT ALATI PEDIG AZ A HATALMAS RÉSZÜNK AHONNAN A LEGROSSZABB ÉLMÉNYEINKBŐL KÉPZŐDÖTT KRISTÁLYOS RÉTEGÜNK A KARAKTER KIZÁRT BENNÜNKET. A KIKRISTÁJOSODÁS ÉLMÉNY AZ ANTI MEGVILÁGOSODÁS. ANNYIRA SZÖRNYŰ , HOGY AZZONNALI HATÁSSAL BIR A KARAKTERÜNKRE , SZINTE AZZONNAL BE ÁLL A VÁLTOZÁS A KARAKTERÜNKBEN. RÖGTÖN KI ZUHANUNK A KÖZÉPPONTUNKBÓL. S VAGY AZ EGÉSZ ÉLETÜNKET LE ÉLJÜK A FELSZÍNES PEREMEN, VAGY PEDIG MIVEL ELSŐ ÉVEINKET A MEGVILÁGOSODÁS ÁLAPOTÁBAN TÖLTÖTÜK , EZÉRT PRÓBÁLKOZHATUNK IDE VISSZA JUTNI. CSAK EGYETLEN DOLOG A KARAKTER ÁLL AZ UTUNKBAN EZÉRT, ÜDVÖZÍTŐ LEHET A TANULMÁNYOZSA. MIVEL HA TUDJUK MIT MIÉRT TESZÜNK , AKKOR VÁLTOZTATNI IS TUDUNK RAJTA. ÉLETÜNK LEG NAGYOBB PROBLÉMÁI MEGOLDÓDNAK CSUPÁN ATTÓL,HOGY RÁ JÖVÜNK ARRA HOGY, EZEK NEM IS PROBLÉMÁK.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.